Wijdbosch

Wonen
Urban planning

Dornikplein en Parkvilla

Door de woningen compacter te voorzien in het plan onstaat ruimte voor nieuw publiek gebied. In plaats van de in het Masterplan voorgestelde rijwoningen stellen wij voor om de korrel van de Dornik door te zetten in de nieuwe ontwikkeling. Twee-onder-één-kap woningen worden afgewisseld met compacte blokjes van 3 woningen. Aan het park zorgt het appartement voor de omkadering. Binnenin het bouwblok ontstaat ruimte voor een nieuw publiek pleintje dat onderdeel uitmaakt van het informele netwerk doorheen de wijk. Op de rand van de centrale groene ruimte in de wijk staat de parkvilla. Dit transparante gebouw zweeft boven het maaiveld, het groen loopt door het gebouw heen.

Status
1e plaats prijsvraag 2013, start bouw 2016

Samenwerking
2DVW (RDVA+JDWA)

Locatie
Geel, België

Opdrachtgever
SHM Geelse Huisvesting

Deel op Facebook