Werftsesteenweg

Wonen

Levendig in de straat

Het perceel aan de Werftsesteenweg is gelegen ten zuidwesten van het centrum van Heist-op-den-Berg, op 200 meter van het treinstation. Dit project bestaat uit een woning voor ondersteunend wonen met 12 slaapkamers en gemeenschappelijke ruimten in combinatie met zes individuele appartementen.

Het gelijkvloers en de eerste verdieping vormen samen de woning voor ondersteund wonen. Deze woning is bedoeld voor voor personen met een gematigde tot zware mentale handicap in de leeftijdscategorie van 20-70jaar. Aangezien er een verscheidenheid aan bewoners is, werd er ook variatie in de slaapkamers aangeboden.

De twee verdiepingen boven de woning bevatten zes appartementen. Alle wooneenheden worden betreden via de centraal gelegen inkomhal die wordt bereikt via de ruime onderdoorgang die de straat met de collectieve tuin verbindt. De circulaties zijn steeds compact en overzichtelijk ontworpen waardoor zoveel als mogelijk bruikbare leefruimte is gecreëerd die ontworpen zijn met een goede bemeubelbaarheid als doel.

Status
1e prijs wedstrijd 2019 

Samenwerking
2DVW (RDVA + JDWA)

Opdrachtgever
Maatschappij voor de Huisvesting van het Kanton Heist-op-den-Berg

Locatie

Heist-op-den-Berg

Deel op Facebook