Voorhavenlaan

Wonen

Wonen aan de haven

De verschillende schalen die aanwezig zijn in de omgeving zorgen voor een gedifferentieerd behandeling van de gevels. Aan de kant van de haven wordt de gevel “opgeschaald” om te beantwoorden aan de aanwezigheid van de haven. De betonnen kaders bepalen het ritme.  

Aan de Voorhavenlaan wordt een eenvoudig appartementengebouw gerealiseerd met 23 appartementen in verschillende types. Dit gebouw zal het beeld aan de Voorhavenlaan mee bepalen. De gelaagdheid in de architectuur zorgt dat het tegelijkertijd de robuustheid van de haven representeert en de korrel van de individuele woning. Aan de binnenkant is het beeld informerler. De ontspannenheid van de collectieve tuin komt ook terug in de gallerijontsluiting van de appartementen.

De collectieve tuin is een uitnodigend plein voor de buren om te verblijven. Er is ruimte om kennis te maken, te spelen en te tuinieren.

Aan de Meulensteedsesteenweg maakt één van de bestaande rijwoningen plaats voor 2 nieuwe gezinswoningen. Eén van deze twee woningen wordt opgetild zodat een doorgang voor voetgangers en fietsers ontstaat naar de Voorhavenlaan. Via deze entree wordt ook de collectieve tuin ontsloten. Het pad loopt door tot aan de Voorhavenlaan, hier bevindt zich de entree voor de auto. Het parkeren wordt georganiseerd rond de verbinding tussen de beide straten.

Status 
1ste plaats prijsvraag 2017

Samenwerking
2DVW (RDVA + JDWA)

Locatie
Boom, België

Opdrachtgever
Goed Wonen Rupelstreek


Deel op Facebook