Sporthal Mercier

Publiek

Voor school en buurt

De gemeente Schaarbeek wil een nieuwe sporthal integreren in de bestaande school (Technisch Instituut Cardinaal Mercier). De sporthal zal worden gebruikt door de bewoners en verenigingen uit de buurt en (overdag) door de school. De gebouwen van de school dateren uit het begin van de 20ste eeuw. De verschillende panden bevinden zich rond twee binnenpleinen binnenin het bouwblok die dienst doen als speelplaats voor de scholieren. De ruimte voor de realisatie van het nieuwe gebouw is erg beperkt. Om ruimte te maken moeten een aantal gebouwdelen worden gesloopt en wordt iets van de ruimte van de speelplaats ingenomen maar dan enkel op de eerste verdieping. Op het maaiveld ontstaat hier een ruime overdekte buitenruimte. Een abstract door wordt ingepast binnen de gebouwen van de school.

Status
1e plaats prijsvraag 2012, bouwaanvraag 2016

Samenwerking
2DVW (RDVA+JDWA)

Locatie
Schaarbeek, België

Opdrachtgever
Duurzaam wijkcontract en Beliris

Deel op Facebook