Fintro Herentals

Interieur
Publiek

Uitbreiding van een Fintro-filiaal te Herentals.

De uitbreiding bevindt zich op de plaats van de voormalige binnenplaats. Een deel van die binnenplaats blijft behouden en zorgt zo voor de verbinding tussen het nieuwe en het bestaande deel. De interventie zorgt niet enkel voor een uitbreiding van plaats maar ook voor een samenhangend geheel.

Het nieuwe gedeelte is een smal volume van 3m50 hoog, opgebouwd uit staal en glas. Het volume is licht verheven van de grond en schuift als het ware uit het bestaande volume. Het oogt licht en bezit een grote transparantie naar zowel het bestaande gebouw als naar de buitenruimte.

De vergaderruimte van 21m² en het kantoor van 18m² zijn fysiek maar niet visueel van elkaar gescheiden. Het sleutelelement in dit ontwerp is het meubilair in kersenhout. Het op maat gemaakte element zorgt voor voldoende opslagruimte voor onder andere verwarmingselementen, printers, papiermanden en zelfs een koffiemachine. Het meubel werkt als één grote machine die de ruimte opdeelt.

Status
Opgeleverd

Locatie
Herentals, België

Fotografie
Milena Villalba

Tekst
Ana Asensio

Deel op Facebook