Bureau Vormingplus

Interieur

Het bedrijf Vormingplus heeft 13 centra in België en organiseert verschillende activiteiten die volwassenen persoonlijke, sociale en culturele competenties bijbrengen en de deelname aan de samenleving stimuleren. Vormingplus zoekt plaatsen die socio-culturele interactie toelaten, een speelse omgeving die leren aanbiedt.

Het centrum in Antwerpen bevindt zich op de tweede verdieping van een oud magazijn. Een bijna rechthoekige ruimte, gemarkeerd met betonpijlers en hangende balken, biedt plaats aan zo’n 35 werknemers en verscheidene klanten, rekening houdend met de noodzaak om ruimtes te creëren voor samenwerking, communicatie en ontspanning.

Centraal in de ruimte bevindt zich de grote hal met aan weerszijden ruimtes voor opslag, toiletten, polyvalente ruimtes, keuken en eetruimte. De grote hoofdruimte heeft een centraal en longitudinaal deel dat de ruimte verdeelt. Dit deel organiseert het circuit, met de open en gemeenschappelijke ruimtes rondom. Het centrale werkgedeelte is opgebouwd uit lichtpanelen in mat glas, die zowel open als gesloten plekken kunnen creëren naar gelang de behoeftes van de werknemers.

De enscenering van het hoofdgedeelte benadrukt de industriële uitstraling van het oorspronkelijke gebouw. De constructieve elementen zoals de hangende balken, gemetselde wanden en afdrukken van de bekisting zijn verenigd door een witte kleur. Ook het meubilair heeft een belangrijke rol in de organisatie van het kantoor. Niet alleen door het gebruik maar ook door de ruimte te verdelen en nieuwe volumes te creëren.

Status
Opgeleverd

Locatie
Berchem, België

Opdrachtgever
Vormingplus

Fotografie
Milena Villalba

Tekst
Ana Asensio

Deel op Facebook