Apotheek De Vooght

Wonen
Interieur
Publiek

De schuifdeuren gaan open, je loopt door een lange ruimte met glazen wanden. Voor de glazen wanden staan de artikelen opgesteld, daarachter een vide, de apotheker die een recept bereidt, een zicht op de tuin. Op niveau -1 is er een leefruimte. Door de lichtstraat valt het licht tot diep in de ruimte. Aan de tuinzijde een glazen gevel en terras dat doorloopt in de tuin. Alle ruimtes worden verwarmd en geventileerd door een geïntegreerd vloerverwarmingssysteem. Boven de apotheek is er een ruime eengezinswoning over drie niveaus verbonden met een lift. De gevel is opgebouwd uit grote glazen schuiframen met daarvoor geperforeerde luiken. Als zonwering houden de luiken de felle zomerzon buiten en laten een aangenaam gefilterd licht binnen. Als privacy-scherm behoeden de luiken de bewoners voor de inkijk vanuit de winkelstraat.

Status
Opgeleverd

Locatie
Herentals, België

Opdrachtgever
Apotheek De Vooght

Fotografie
Luc Roymans

Deel op Facebook