• Rik De Vooght

  Ir. Architect en zaakvoerder
 • Sofia Vacas

  Architect
 • Rutger Boydens

  Architect
 • Pepijn Van Voorst

  Architect
 • Jill Onincx

  Ir. Architect
 • Krystyna Warsinska

  Architect
 • Sharona Van Avermaet

  Facturatie
 • Melissa Van Assel

  Architect

Visie

RDVA is een ontwerpbureau in het centrum van Antwerpen. We zijn actief op het gebied van architectuur, stedenbouw en interieur. We waken over het ontwerp van de eerste schetsen tot het detail.

'Looking with an open mind, placing problems and solutions in bigger context, so that we can offer our client new opportunities.'

Samenwerking met JDWA

2DVW Architecten bvba is een ontwerpbureau, opgericht door Rik De Vooght en Johan De Wachter, dat het samenwerkingsverband vormgeeft tussen het Rotterdamse bureau Johan De Wachter Architecten en Rik De Vooght Architecten in Antwerpen (2DVW.EU)

Het is een ontwerpbureau voor complexe projecten in de bestaande stad. Bij compacte en (dus veelal) complexe opgaven op het gebied van architectuur en stedenbouw is het dikwijls noodzakelijk om op zoek te gaan naar alternatieve ontwerp- en bouwmethoden. Exact in deze complexe context van de opgave is onze ontwerpende attitude noodzakelijk.

Het ontwerponderzoek richt zich momenteel op innovatieve typologieën voor wonen, zorg en cultuur, inclusief logistieke, bouwtechnische en commerciële implicaties. De toepassing van niet-standaard typologieën (zowel op het niveau van het gebouw als dat van de openbare ruimte) leidt dikwijls tot een oplossing op maat.

Onze interesse gaat ook uit naar niche-projecten die door de locatie, de programmatische vraagstelling of de technische randvoorwaarden een conceptuele uitdaging zijn voor het ontwerpteam. In verschillende projecten is een combinatie van renovatie, intensief hergebruik en slimme uitbreidingen terug te vinden.

Door uitdagende concepten wordt steeds het spanningsveld tussen droom en daad verkend door middel van architecturaal en stedenbouwkundig ontwerp. Concept, context en techniek zijn vaste ingrediënten in het ontwerpproces. Het bureau werkt vanuit Antwerpen en Rotterdam aan projecten in Nederland, België, Frankrijk, Portugal en China.

Opdrachtgevers zijn sociale huisvestingsmaatschappijen, woningcorporaties, projectontwikkelaars, lokale overheden en particulieren. Wij zijn erg geïnteresseerd in de toekomstige gebruikers (particulieren en bewoners). De implementatie van ontwerpideeën samen met die gebruikers is een belangrijk onderdeel van het werk.