Las Mañas

Housing
Public

Aan de Noordelijke rand van het centrum van Antwerpen, ligt een authentieke binnenkoer die in vroeger tijden dienst deed als handelsnatie. Vandaag de dag is deze historie nog sterk te ervaren door de aanwezigheid van twee oude opslagloodsen midden in het bouwblok. Deze historie tezamen met de centrale ligging en de aanwezigheid van het restaurant Las Mañas, dat een begrip is in de stad, maakt dat deze locatie uniek is en daardoor aantrekkelijk voor ontwikkeling.

Het project bestaat uit vier losse gebouwen met onder het totale perceel gelegen een parkeergarage. Elk van deze gebouwen behoudt of krijgt haar eigen karakter, functie en entree. 

Aan de Ankerrui komt een restaurant op de gelijkvloers en 14 ruime studio's en 3 appartementen op de verdiepingen. Zowel het loftgebouw als het hotelgebouw wordt zoveel mogelijk behouden in originele staat. Aan de Stijfselrui komt een nieuwbouw studentenhuisvesting met 39 afzonderlijke kamers verspreidt over 4 bouwlagen. Onder het gehele plot zal een kelder de verschillende gebouwen met elkaar verbinden.

Status In ontwerp

Locatie Antwerpen, België